Friday, November 9, 2012

perghhhh....nasiib baik ingat password!

Gua baru bukak blog gua ni...macam siot dah lame tak update...gua tengah pikir ni nak aktif ke tak nak dalam bidang berblog ni...

Friday, April 8, 2011

pasni gua dressap atlet je g mane2


gua ade benda lagi nak tulis

sabtu ni sekolah ganti mmg kena tunda la date gua ngn lisa surihani

Baru masuk je

jangan tanya kenapa gua dah lame x update blog gua ni..gua mmg saje nak bagi bersawang sket blog gua ni..ni pon gua malas nak update sebenarnye...tapi terupdate plak... sekarang ni gua kat sekolah..praktikal jadi cikgu... satu je yang gua x puas ati kt sini.. sepanjang gua kat sekolah, gua x isap rokok.. balik sekolah, gua pekena surya sebatang, winston sebatang

Sunday, January 2, 2011

Monday, December 27, 2010

Harga Naik

Minyak ngn gula dah naik harga..ekoran dari itu,selaku penjual burger kt depan rumah gua,ciknan mengishtiharkan mulai taun depan,bulan januari burger beliau juga akan naik..

harga lama burger daging RM 1
harga baru RM1.20

harga lama hotdog RM0.80
harga baru RM 1.00

senang citer,sume jenis burger naik RM0.20

beli burger ciknan dapat tengok TV free kt stall die

Jadual Hidup

Pagi:
Masih bermimpi

Tengahari:
Mandi beserta lunch

Petang:
Main Frisbee kt padang sekolah menengah bersama 3 orang rakan

Sebelum maghrib:
Gait kelapa muda dan minum airnya,isinya dimakan sambil makan burger ciknan

Malam:
Futsal,1 kepala singgit..main sampai pukul 1pagi..ngeteh dulu sebelum pulang...balik baca novel..hik3


Sunday, December 26, 2010

tembok terbesar

biar hatimu umpama tembok kukuh
akan ku lemparkan lumpur setiap hari
aku tahu,
tidak mampu lumpur memecahkannya
kerna aku x ingin ia pecah
cukuplah sekadar membuat ia berbekas di hatimu

Wednesday, December 22, 2010

Siakap 4 rasa

"bang,siakap 4 rase 1...bagi spesel sikit".

"ade ke siakap 4 rase?xpanah plak gua masak benda ni??" tukang masak mengomel.

****
"bang,sedapnye abang punye ikan siakap 4 rase ni".

"abang main buat je tu". tukang masak selamba menjawab.


*****
"bang,arini dh sepuluh kali sy masuk jamban...abang punya ikan siakap la punya pasal ni..abang letak ape??"

"abang penah masak siakap 3 rase je...siakap 4 rase abang xpenah lagi..so,that was my first time masak siakap 4 rase..abang letak julap untuk rasa yang ke empat tu...so,ko akan merasa sakit perut...masam+manis+pedas+sakit perut=4 rase"

tukang masak lepas tu terus bersara...
brader siakap 4 rase tu sampai sekarang trauma dengan siakap...apa saja jenis masakan yang berkaitan siakap...termasuk satu pantun yang menyebut perkataan siakap..

"siakap senohong gelama ikan duri'
bercakap bohong lama2 mencuri"

Saturday, December 11, 2010

Gelap,Noise dan Tidak Berapa Sharp...Tapi,Mereka Gambar juga







Gmba2 ni gua candid mase shoot konvo PPE UUM kt Hotel Grand Dorsett Subang Jaya...